Уникални финтове и фамозни голове: 15 пъти, в които Роналдиньо даде нещо ново на света (ВИДЕО)


Уникални финтове и фамозни голове: 15 пъти, в които Роналдиньо даде нещо ново на света (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

13129 0

Бразилския футбол винаги се е славил с красота, изящество и много стил. Легендата на националния отбор на Бразилия и Барселона - Роналдиньо, е живото олицетворение на това твърдение.

Бразилецът изгря на европейската футболна сцена през 2001 година, когато премина във френския ПСЖ и там се представи на футболните почитатели като човека, който е готов на всичко да плени и омагьоса всеки със стила си на игра.

Роналдиньо минаваше с лекота през противниковите защити, използвайки своите финтове и елегантни движения. Именно това спечели вниманието на Барселона, който не се поколеба и го привлече в редиците си през 2003 година.

Нападателят взе номер 10 и на "Камп Ноу", и под ръководството на нидерландеца Франк Рийкард, се превърна в един от най-добрите футболисти на света, като подпечата това със спечелването на "Златната топка" през 2005 г., а само година по-късно се поздрави и със златен медал от Шампионска лига.

В края на своята кариера Роналдиньо мина и през италианския гранд Милан, а там продължи да радва феновете с емблематичните си изпълнения и трикове като "hocus pocus" и "rabona". Преди да окачи бутонките обаче Диньо се завърна в родната Бразилия и игра за отбори като Фламенго, Атлетико Минейро, Керетаро и Флуминензе.

Във видеото по-долу имате възможността да се насладите на 15 от най-добрите отигрвания на Роналдиньо. В него може да видите уникалния му гол срещу Челси през 2005 година, изящните му трикове и още много негови изпълнения:

ВИЖТЕ ОЩЕ: Роналдиньо е бил пред трансфер в Манчестър Юнайтед?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички