УЕФА взе решение относно наименованието на Европейското първенство


УЕФА взе решение относно наименованието на Европейското първенство

379 0

След като Европейското първенство по футбол бе отменено с една година и няма да се проведе през 2020-а, а през 2021-а, се появиха дискусии дали името му ще си остане Евро 2020. Днес Изпълнителния комитет на УЕФА реши наименованието да не бъде променяно и догодина да гледаме Евро 2020, след като това бе обсъдено и с партньорите на централата и форума.

Това решение ще позволи на УЕФА да запази оригиналната идея на форума, с който да се отпразнува 60-ата годишните от провеждането на Европейски футболни първенства (от 1960 до 2020 година). Освен това, ще служи като спомен занапред, за да е ясно как футболният свят, като едно семейство, се е справил с извънредните обстоятелства от COVID-19, които са мъчили не само Европа, но и целия свят.

Това е и в тон с посвещението на УЕФА да направи Евро 2020 устойчиво и да няма нови суми за разход. Твърде много брандиран с това име материал е използван преди официалната отмяна на големия форум. Смяна на името би значела унищожение на използваните средства и нужда от нови такива за изработката на нови материали.

Припомняме, че на срещата днес (23.04) също бе взето решение Европейското първенство по футбол за жени, което трябваше да се проведе през 2021 година. То ще бъде изместено с година напред поради форума за мъже и ще се състои през 2022 година.

Нова среща на Изпълнителния комитет на УЕФА ще се състои на 27 май 2020 година. На днешната бе взето още едно голямо решение - УЕФА ще помогне финансово на клубовете, които са допринесли за националните отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно

Онзи ден колеги установиха, че Петър Хубчев е спечелил едва 51,5% от мачовете си начело на Левски. Затова за...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама