УЕФА увеличава капацитета за фенове по стадионите на Евро 2020


УЕФА увеличава капацитета за фенове по стадионите на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Gulliver

752 0

Европейската футболна централа УЕФА е готова да премахне максималния капацитет на стадионите от 30%, за да може да приеме по-големи тълпи от хора на мачовете от Европейското първенство по футбол 2020 през юни, твърдят европейските медии.

Ограниченията бяха наложени заради пандемията от COVID-19, но властите във Великобритания и Русия вече изразиха готовност да допуснат по-голям брой фенове за мачовете в Лондон и Санкт Петербург. От УЕФА са готови да вдигнат забраната, като така позволят и другите 10 града-домакини да приемат по-голям брой зрители. Какъв брой фенове обаче ще бъдат допускани до стадионите ще зависи от властите във всяка една страна.

От УЕФА са дали срок до 7 април на всяка от 12-те страни, които ще приемат мачове, да обяви колко зрителите ще бъдат допускани по стадионите. Всички домакини, които не могат да гарантират присъствието на зрители по стадионите, ще загубят правото си да приемат мачове.

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън вече обяви, че в началната фаза на турнира на "Уембли" ще бъдат допуснати 10 000 фена, но след 21 юни, когато страната навлиза в четвъртия етап на борбата с коронавируса, се очаква техният брой да бъде драстично увеличен. А защо УЕФА оправда липсата на ВАР, вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички