УЕФА ще разследва Арнаутович за обида срещу играч на Северна Македония


УЕФА ще разследва Арнаутович за обида срещу играч на Северна Македония
Снимка: GettyImages

10451 0

Дисциплинарната комисия на УЕФА започна разследване срещу нападателя на Австрия Марко Арнаутович за поведението му по време на победата над Северна Македония с 3:1 в мач от Европейското първенство по футбол. Арнаутович отбеляза третия гол за австрийците, след което нападна вербално защитника на съперника Езгян Альоски, като се наложи капитанът на Австрия Давид Алаба да успокоява своя съотборник.

След двубоя Альоски заяви, че Арнаутович го е обиждал заради албанските му корени, а от Футболната федерация на Северна Македония подадоха жалба. Самият Арнаутович поднесе своите извинения за действията си в понеделник, но въпреки това УЕФА ще разследва случая.

Арнаутович не разкри какво точно е казал на Альоски, но спомена и Албания в извинението си. "Вчера бяха казани някои разгорещени думи покрай емоциите от мача, за които бих искал да се извиня, особено на моите приятели от Северна Македония и Албания. Искам да кажа едно нещо съвсем ясно - аз не съм расист! Имам приятели в почти всяка страна", написа той в социалните мрежи.

От Северна Македония поискаха от УЕФА да отстранят Арнаутович от Евро 2020 (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички