УЕФА официално обяви страните, които са домакини на Евро 2028 и Евро 2032


УЕФА официално обяви страните, които са домакини на Евро 2028 и Евро 2032
Снимка: Getty Images

864 0

УЕФА официално обяви кои ще са домакините на европейските първенства през 2028 и 2032 година. Евро 2028 ще се проведе във Великобритания и Ирландия, а следващото издание на турнира ще е в Италия и Турция.

Това е официално потвърждение, след като страните-домакини са ясни от известно време. По-рано Турция избра да оттегли кандидатурата си за 2028 година и да я заяви за шампионата четири години по-късно.

Къде ще се играят мачовете?

Очаква се мачове да се провеждат в Белфаст, Бирмингам, Кардиф, Дъблин, Глазгоу, Ливърпул, Лондон, Манчестър и Нюкасъл. А 10 стадиона ще приемат срещи от континенталния форум след 5 години. Това ще са съоръженията на Тотнъм, Манчестър Сити, Астън Вила, Нюкасъл, на Рейнджърс, както и на "Уембли", на националния тим на Уелс в Кардиф, на националния отбор на Ейре в Дъблин. Очаква се и изграждането на новия на Евертън и такъв в Белфаст.

Относно Евро 2032  съвместната кандидатура на Италия и Турция е включвала 20 потенциални стадиона-домакини, от които ще бъдат избрани общо 10. Във всяка от двете страни ще има по 5 стадиона, които ще приемат мачове от Евро 2032. Преди няколко дни УЕФА обяви и къде ще се играе двубоя за Суперкупата на Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички