УЕФА клекна на "големите" - взе ключово за футбола решение за Шампионска лига


УЕФА клекна на "големите" - взе ключово за футбола решение за Шампионска лига
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2954 0

УЕФА е напът да вземе скандално решение, което може да промени футбола завинаги и да отдели окончателно "малките" от "големите".

Английският вестник "The Telegraph" публикува подробен и обширен материал за формата на Шампионска лига, който по информация на изданието ще претърпи драстична промяна. Броят на отборите ще бъде намален от настоящия 32 на 16, а основната причина е желанието на големите отбори да създадат собствена "лига на големите", за която се говори вече от десетилетие.

В новия формат няма да има от тъй наречените "симпатични" отбори, като не е изключено да пострадат отбори от Холандия, Португалия, Белгия и други страни.

ВИЖТЕ ОТБОРА, КОЙТО ЕДВА НЕ ПРОВАЛИ КАРИЕРАТА НА ОБАМЕЯНГ

По този начин ще се ограничи до минимум и присъствието в групите на клубове като Малмьо ФФ, Макаби (Тел Авив), БАТЕ Борисов и Астана, но зрителският интерес към мачовете с тяхно участие беше в пъти по-малък в сравнение с дербита като Реал Мадрид - Пари Сен Жермен, Байерн (Мюнхен) - Арсенал и Ювентус - Манчестър Сити.

Под натиска на "големите" УЕФА, с цел да запази и увеличи печалбите си, ще се опита да осъществи промяната от сезон 2017/18, като груповата фаза ще се състои от 2 групи по 8 отбора. Това прави по минимум 14 европейски мача, които ще бъдат сериозен генератор на приходи за участниците.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОВАЛИ НА БАЙЕРН НА ТРАНСФЕРНИЯ ПАЗАР

Не е ясно как точно ще бъдат компенсирани останалите отбори, но английското издание пише, че ще бъде създаден нов евротурнир. Очаква се и популярността на Лига Европа да се вдигне, ако промените в Шампионска лига действително бъдат осъществени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички