Венгер: Висшата лига е станала Шампионска лига за английските отбори


Венгер: Висшата лига е станала Шампионска лига за английските отбори

1499 0

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че сериозната конкуренция във Висшата лига се отразява на представянето на тимовете от Острова в европейските клубни турнири.

„Разликата не е толкова огромна, колкото се изкарва. Съжалявам, че отпаднахме от Шампионската лига, защото Барселона може да бъде победен. Те не се чак толкова недосегаем отбор”, каза Венгер.

Според него останалите европейски първенства не са толкова тежки, каквато е, според него, Висшата лига.

„Може би Висшата лига е станала Шампионска лига за английските отбори. Това е така, защото всеки един мач е много труден. И това се отразява на представянето в Европа. Барселона може да се разходи по терена в мача си в тяхното първенство преди да играе с нас. Те играха в събота с отбор, срещу когото вкара три гола до 20-ата минута. Те могат да дават приоритет на различни мачове, а във Висшата лига това е невъзможно”, добави Венгер.

Мениджърът вярва, че най-добрите футболисти постепенно ще отидат в Англия и не се притеснява за отборите от първенството, защото много скоро отново в ШЛ ще се играят изцяло английски полуфинали и финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички