УЕФА гласува промени в Лига на нациите, които облагодетелстват България


УЕФА гласува промени в Лига на нациите, които облагодетелстват България
Снимка: УЕФА

3285 0

УЕФА реши да наложи промени в Лигата на нациите от сезон 2020/21, стана ясно от заседанието на Изпълкома на централата в Любляна (Словения). Те засягат четирите дивизии, в които се подвизават отборите и ще има размествания.

За следващата надпревара от другата есен в дивизиите „А", „В" и „С" броят на отборите ще бъде увеличен от 12 на 16, докато в последната дивизия „D тимовете ще намалеят от 12 на 7. От промените се облагодетелства България, която се изкачва с една дивизия нагоре - от „С" в „В". Също така отборите на Германия, Полша, Хърватия и Исландия ще останат в най-горната дивизия, след като изпаднаха и трябваше да се подвизават в дивизия „В".

От УЕФА мотивират решението си с желанието на всичките 55 асоциации за промяна, като се очаква промените да намалят безсмислените приятелски мачове. Също така срещите от турнира ще се увеличат от 138 на 162. Групите в различните дивизии ще бъдат определени чрез жребий в Амстердам на 3-ти март догодина. Междувременно УЕФА реши създаването на трети клубен турнир под своята егида. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички