Удар по футбола: Копа Америка няма да се състои?


Удар по футбола: Копа Америка няма да се състои?
Снимка: Guliver/GettyImages

3390 0

Нов голям удар е напът да се стовари върху световния футбол, след като стана ясно, че Копа Америка през 2021 година може и да не се състои. Това първо бе обявено от здравния министър в Аржентина, която трябваше да е домакин, а след това от КОНМЕБОЛ обявиха, че отнемат домакинството от страната.

"Не е 100% сигурно. Тези, които взимат това решение са във финалната фаза от анализите. Последното и категорично решение ще бъде взето в предстоящите дни" - сподели Карла Вицоти - здравен министър на Аржентина.

Южноамериканската футболна конфедерция обаче разкри, че Арентина няма да приема турнира, като хвърли всичко в неизвестност по-малко от 2 седмици преди обявените дати за начало. Припомняме, че първоначално трябваше да се проведе в Колумбия, но заради ситуацията с коронавирус бе преместен в Аржентина на 20 май.

От КОНМЕБОЛ не разкриха точната причина за решението си да отнемат домакинството на Аржентина, но към момента страната минава през вълна от случаи с коронавирус.

"КОНМЕБОЛ анализира оферти от други страни, които са проявили интерес да приемат континенталния турнир. Скоро ще има още информация относно случващото се" - заявиха от федерацията.

Евентуална отмяна би била голям удар и по голямата звезда Лионел Меси, който все още чака първия си трофей с Аржентина и вярваше, че този път ще успее да го спечели. Вижте подробности - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички