Тъжна вест: Почина Ивица Осим


Тъжна вест: Почина Ивица Осим
Снимка: Pixabay

23256 0

Ден след смъртта на известния агент Мино Райола, футболът загуби още едно голямо име. Легендарният босненски треньор Ивица Осим почина дни преди да навърши 81 години в Грац (Австрия), където живя в последните години.

В богата си кариера като треньор Осим води националния отбор на Югославия (1986-1992), след това е начело на Партизан, Панатинайкос, Щурм Грац, Джеф Юнайтед, а в края е наставник и на японския национален отбор за една година.

В живота на треньора има и българска връзка - през сезон 2005-2006 босненецът е наставник на бившия национал Илиан Стоянов в Джеф Юнайтед. След като разбра лошата вест Коловати написа в социалните мрежи: "Почивай в мир, шефе! Човекът, от който съм научил най-много във футбола!".

Осим бе обичан от всички заради философските си възгледи към спорта и постоянната борба за мир в родината му, акцентира "Блиц"

Треньорът остава в историята с фразата "Всеки ден без футбол е загубен", като в последните години босненецът осъждаше остро комерсиализацията в играта и в спорта като цяло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички