Тъжна новина - Лорд Бендтнер прекратява кариерата си на 33 години (ВИДЕО)


Тъжна новина - Лорд Бендтнер прекратява кариерата си на 33 години (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1885 0

33-годишният Никлас Бендтнер приключва с футбола! В своята кариера датчанинът игра за редица клубове - Арсенал, Съндърланд, Ювентус, Волфсбург, Нотингам, Розенборг и ФК Копенхаген.

"Знам, че тази работа има край. Мисля, че ще ми отнеме много време, за да осъзная, че всичко е приключило. Сега трябва да направя нещо друго, което ще ми даде това, което ми даде футболът. Той беше огромна част от живота ми и не искам да си тръгвам. Ето защо получавам треньорско образование", заяви Бендтнер.

За последно нападателят направи сравнително добър сезон с Розенборг през 2017 година, когато вкара 19 гола в 29 мача за норвежкия отбор в местния шампионат.

За Арсенал датчанинът изигра 171 мача и в тях отбеляза 47 гола. С "топчиите" има и спечелена една ФА Къп през сезон 2013/14. Никлас Бендтнер може да се похвали и със Скудетото от Серия А с екипа на Ювентус и Купата на Германия с Волфсбург. За националния отбор на Дания той записа 81 мача и 30 гола. 

Сред по-запалените фенове на футбола той е известен с прякора "Лорд Бендтнер" заради култовите си изяви на терена, пред микрофоните на журналистите, извън стадиона и в социалните мрежи...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички