Треньорът на Дания скочи на УЕФА заради доиграването на мача с Финландия


Треньорът на Дания скочи на УЕФА заради доиграването на мача с Финландия
Снимка: Getty Images

2144 0

Старши треньорът на Дания Каспер Хюлманд критикува остро УЕФА, затова че не е била дадена възможност на футболистите му да доиграят в друг ден мача с Финландия от Евро 2020, след като Кристиан Ериксен колабира на терена и играта бе спряна за повече от един час:

"УЕФА не успява да ръководи с достатъчно състрадание в тази наистина трудна ситуация. Единственото правилно решение в такъв случай е да качиш играчите в рейса и да ги пратиш у дома, като се справиш с проблема по-късно. Заради случаите на коронавирус може да се отложи двубой с 48 часа, докато при сърдечен удар явно не е така. Това е изключително погрешно. В протоколите няма достатъчно добро ръководство за такива случаи", категоричен е Хюлманд.

"Доброто ръководство в определени случаи трябва да показва състрадание. УЕФА трябваше да подходи към случая доста по-внимателно заради чувствителното и специфично състояние, в което се намираха играчите. Беше решено подновяване на двубоя същата вечер, след като двата отбора поискаха това. Погрешно е да се мисли, че ние първи сме пожелали да доиграем тогава мача. Имаше два възможни сценария. Не може да се спори кое е било по-добре да се случи. Ние бяхме поставени под огромно напрежение. Бяхме пред дилема и ситуацията беше изключително трудна", добави селекционерът на Дания.

"Не мисля, че това беше правилното решение. Не беше редно да сме там обратно на терена след инцидента. Видя се колко силни са момчетата. Това, че те излязоха отново и играха, показва, че са силни характери. Много съм горд от това. На фона на всичко това не смятам, че бяха правилни предоставените ни от УЕФА две възможности", още веднъж повтори той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички