Тони Кроос се застъпи за работниците в Катар


Тони Кроос се застъпи за работниците в Катар
Снимка: Getty Images/Guliver

1449 0

Германският национал Тони Кроос говори в сряда за работните условия, на които са подложени хората в Катар. Именно в емирството ще се проведе Мондиал 2022, където вече десетки футболисти и национални отбори се възпротивиха на физическия „терор”, на който е подложена и сигурността на хората.

“Имигрантите са обект на зверска продължителност от работни часове на температури над 50 градуса по Целзий. Не им се осигурява храна, както и вода”, каза халфът на Реал Мадрид в подкаст, който прави заедно с брат си Феликс.

Германският полузащитник  също така спомена, че работниците нямат достъп до медицински център, както и спокойствие и смята, че решението за Световното първенство да се проведе в Катар „не е достатъчно добро”.

Кроос също така намекна за факта, че в Катар хомосексуалността е наказвана със закон и това оказва известно насилие над работниците. „Всичко това е абсолютно неприемливо”, каза Кроос, изразявайки надеждата, че футболът може да насочи вниманието си към тези проблеми.

През февруари британският вестник The Guardian разкри, че над 6 500 работници са починали в Катар от 2010-а година досега. На 24-и март в мача с Гибралтар от световните квалфикации Норвегия излезе на терена, че човешките права имат равенство на терена, и извън него. Ден по-късно германският национален отбор също изрази подкрепа в мача с Исландия, както и Нидерландия. А защо Кроос води подкаст, а не е с Германия, четете този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички