Тимът на Дракула - 7-те футболисти, които хапят наред със Суарес


Тимът на Дракула - 7-те футболисти, които хапят наред със Суарес
Снимка: Getty Images/Guliver

5987 0

Днес нападателят на Барселона и Уругвай Луис Суарес навършва 30 години. И понеже ухапването на съперници е една от най-характерните черти за звездата, светът говори главно за това на днешния ден.

Има обаче още 7 футболисти по света, които хапят от време на време противници. Ето кои са те:

1. ДЖЪРМЕЙН ДЕФО (Тотнъм)

Кога: на 22 октомври 2006 г.

Кого: Хавиер Масчерано (Уест Хем)

Наказание: жълт картон

Първият, който започна да хапе, бе един от най-резултатните нападатели на Англия Дефо. Истината е, че той така се опита да се защити. В лондонското дерби между Тотнъм и Уест Хем Масчерано много грубо, с двата крака, подсече нападателя и той в пристъп на ярост захапа ръката на аржентинеца.

И двамата получиха жълти картони, а Дефо избегна наказание за неспортменско поведение - реферът на мача Стив Бенет реши да не го гони.

2. ЕМЕРСОН ШЕЙК (Коринтианс)

Кога: 4 юли 2012 г.

Кого: Матиас Карузо (Бока Хуниорс)

Наказание: няма

През 2012 г. бразилският Коринтианс за първи път в историята си спечели Копа Либертадорес, а нападателят Емерсон Шейк вкара в решителния мач два гола и стана играч на мача. Но катарецът бе запомнен не само с двата гола. В края на мача той, както седеше на земята, ухапа по ръката фаулиралия го защитник на Бока Карузо.

Арбитърът остави този епизод без внимание, а Емерсон доигра срещата до края и отпразнува победа в най-големия южноамерикански клубен турнир.

3. ХОСЕ МАРТИНЕС ГУЙОТА (Бока Унидос)

Кога: 7 ноември 2013 г.

Кого: Диего Хара (Унион)

Наказание: няма

В мач от Втора аржентинска дивизия можете да видите какво ли не, даже хапещи вратари. Хосе Мартинес Гуйота бе толкова разстроен, че нападател на съперника успя веднъж да го преодолее, че след единоборство в своето наказателно поле ухапа Диего Хара по гърба. Нападателят се отърва с лек шок, а Гуйота изобщо не бе наказан. Може би реферът го е тълкувал като израз на нежност?

4. МИРЧА БОРНЕСКУ (Петролул)

Кога: 29 май 2013 г

Кого: Саер Ал Баваб (Газ Метан)

Наказание: Червен картон

Румъния е родината на граф Дракула и, както изглежда, заради това местните футболисти от време на време си спомнят за любимата му дейност. Преди няколко години в мач между Петролул и Газ Метан имаше сбиване, в резултат на което седем футболисти напуснаха терена с червени картони.

Сред всички най-много се отличи вратарят на Петролул Мирча Борнеску, който се вкопчи в ръката на съперника и не отдели зъбите си от нея, въпреки ударите по лицето.

Между другото, Румънската футболна федерация остави тази случка без внимание и не наказа участниците в драката за повече от един мач.

5. ЕДУИН ХУРТАДО (Депортиво Кеведо)

Кога: 13 август 2013 г.

Кого: Андрес Франзоя (Барселона Гуаякил)

Канибалски навици бяха забелязани и у футболисти от първенството на Еквадор. Защитник на местния Депортиво реши да отмъсти за приятел, който бе избутан с лакът от нападателя Андрес Франзоя, и опита да захапе носа на противника. За щастие за нападателя от Гуаякил, Хуртадо не успя да достигне със зъби до неговия нос, но така или иначе получи жълт картон.

6. ХУАН АРАНГО (Тихуана)

Кога: 5 април 2015 г.

Кого: Хесус Савала (Монтерей)

Наказание: Бан за два мача

Бившето крило на Венецуела Хуан Аранго през 2015 г. също ухапа съперник. В дерби от мексиканското първенство бившият футболист на Борусия (Мьонхенгладбах) прекалено много се увлече в играта и дори не забеляза как ухапа лявото рамо на съперника преди последния съдийски сигнал. На възмущението на полузащитника на Мексико реферът въобще не реагира, но Аранго все пак бе дисквалифициран постафктум.

7. БРАНИСЛАВ ИВАНОВИЧ (Челси)

Кога: 11 февруари 2015 г

Кого: Джеймс Маккарти (Евертън)

Наказание: няма

В последните минути на мача между Челси и Евертън преди 2 години Гарет Бари фаулира Вилиан и на терена започна меле. Бранислав Иванович ухапа играча на "карамелите" Джеймс Маккарти, вероятно спомнил си зъбите на самия Суарес на рамото си през 2013 година. И ако тогава нападателят на Ливърпул получи наказание от 10 мача, то сръбският защитник изобщо не беше наказан - Футболната асоциация на Англия така и не разбра имало ли е наистина захапване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички