Светът се разделя с поредната легенда: Икер Касияс обяви оттеглянето си от футбола


Светът се разделя с поредната легенда: Икер Касияс обяви оттеглянето си от футбола
Снимка: БГНЕС

4369 0

Светът на спорта се разделя с поредната футболна легенда. След като в началото на месеца Шави Ернандес обяви оттеглянето си от тревната настилка, сега същото бе сторено от друг испански футболист - Икер Касияс.

След 21 години на най-високо ниво един от най-великите вратари в историята обяви, че неговото време е изтекло. На 37-годишна възраст и три дни преди 38-мия си рожден ден, Касияс оставя зад гърба си този незабравим епизод от своя живот.

Отказването на испанския страж идва на фона на скорошния инфаркт, който преживя той. Припомняме, че Касияс пострада по време на тренировка, след което бе откаран в болница. Няколко дни по-късно испанецът бе изписан от лечебното заведение в добро състояние.

Още тогава обаче кардиолог заяви, че с кариерата на Касияс е свършено. И тази новина бе потвърдена две седмици по-късно. За испанския страж може би съществуваше възможност да продължи още няколко сезона на професионално ниво, но неговото здраве остава на първо място и той взе най-правилното решение в случая.

Междувременно стана ясно кой е големият фаворит за заместник на Касияс в тима на Порто (вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички