Светкавична драма във Франция след избора на Мбапе за капитан


Светкавична драма във Франция след избора на Мбапе за капитан
Снимка: Getty Images

13580 0

Националният отбор на Франция има нов капитан, след като Юго Лорис се отказа от представителния тим след Световното по футбол в Катар. Двамата фаворити за наследник бяха Антоан Гризман и Оливие Жиру като най-опитни в селекция на Дидие Дешан. Изборът на селекционера обаче беше друг. 

Килиан Мбапе е новият лидер на Франция 

След като за втори пореден мондиал беше най-резултатният играч за Франция, а през последните години имаше дори правителствена намеса, за да остане в Париж и да играе за ПСЖ, Мбапе беше обявен за следващия капитан на "петлите". 

Едва на 24 години, нападателят дълги години ще носи капитанската лента, като именно по-крехката му възраст беше основна причина очакванията за нов капитан да бъдат различни. И не всички са доволни от новия носител на лентата. 

Антоан Гризман обмисля сериозно бъдещето си за Франция 

Звездата на Атлетико (Мадрид) беше най-постоянният играч на Дидие Дешан по време на Световното, като дори беше част от халфовата линия, макар и не това да е титулярната му позиция. 

32-годишният играч е очаквал той да бъде обявен за капитан и френският "Екип" информира, че нападателят изобщо не е доволен. Той е вторият най-опитен футболист в селекцията и поддържа отлични взаимоотношения с Дешан. Затова и е изненадан от действията на селекционера и обмисля следващите си стъпки, пише още френското издание. 

Все пак не се очакват сериозни сътресения във Франция, като Антоан Гризман по всяка вероятност ще остане поне до Евро 2024. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички