Светило сред съдиите обясни защо дузпата за Англия не беше отменена


Светило сред съдиите обясни защо дузпата за Англия не беше отменена
Снимка: GettyImages

8266 0

Един от най-добрите английски рефери в близкото минало - Марк Клатенбърг, даде своето виждане за спорните ситуации в мача Англия - Дания от полуфиналите на Евро 2020. Разбира се, мнението на бившия съдия за пресилената дузпа в полза на "трите лъва" беше най-интересно и, въпреки че самият той не вижда особена причина за присъждането на 11-метров наказателен удар, Клатенберг призна, че в случая не става дума за "очевидна грешка". 

"Не смятам, че тази атака на Англия оправдаваше удар от бялата точка, особено в такъв ключов момент. Датчаните твърдят, че наказанието е прекалено, но в случая не става дума за явна и очевидна грешка на съдиите", аргументира се Клатънберг относно определеното като "гмурване" действие на Стърлинг, донесло дузпата за Англия. 

Той коментира и ситуацията, при която беше отсъден пряк свободен удар в полза на Дания, който се превърна и в първия гол от фаул на Евро 2020

"Съдията беше напълно прав да отсъди нарушение. Люк Шоу държеше прекалено дълго време Кристенсен", каза той. 

Що се отнася до ситуацията, при която Норгор извърши нарушение срещу Хари Кейн в наказателното поле, бившият рефер отново изрази мнение, че не става въпрос за очевидна грешка. В случая обаче ситуацията беше разгледана с VAR именно заради съмненията за извършен фаул, но точно преди това имаше нарушение срещу датски футболист и дузпа така и не бе отсъдена (ситуацията беше през второто полувреме). 

Що се отнася до отсъдения 11-метров наказателен удар, потърпевшият Рахим Стърлинг даде много интересно обяснение на ситуацията

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички