Страховита Белгия смаза Естония с 8:1 в голово шоу (ВИДЕО)


Страховита Белгия смаза Естония с 8:1 в голово шоу (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

346 0

Отборът на Белгия размаза Естония и постигна успех с 8:1 в световна квалификация, която се игра на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел. Срещата беше от квалификационна Група "Н" и след нея "червените дяволи" са лидери с актив от 12 спечелени точки.

Мюние откри в 8-ата минута за домакините, след като засече от близка дистанция с глава центриране на Караско, а само осем минути след това Мертенс удвои аванса на домакините. Звездата на Челси Еден Азар направи преднината на домакините още по-комфортна в 25-ата минута, след като останал сам срещу вратаря реализира. Пет минути след това обаче Аниер намали за Естония.

Голеадата обаче продължи с пълна сила и в 62-ата минута и намиращият се в отлична форма Караско се разписа на полупразна врата от близка дистанция, а две минути след това Мертенс опита удар от малък ъгъл, но след рикошет топката отново влетя в противниковата врата. Попадението бе записано като автогол на Клаван.

В 68-ата минута Мертенс наниза своя втори гол в мача след фамозен прехвърлящ удар от няколко метра. В 83-ата минута и Лукаку бе точен с мощен удар от точката на дузпата, а в 88-ата минута нападателят вкара втория си гол и оформи крайния резултат, след като бе останал сам срещу вратаря.

БЕЛГИЯ - ЕСТОНИЯ 8:1

1:0 Мюние 8

2:0 Мертенс 16

3:0 Азар 25

3:1 Аниер 29

4:1 Караско 62

5:1 Клаван 64 автогол

6:1 Мертенс 67

7:1 Лукаку 83

8:1 Лукаку 88

Съставът на Белгия: Куртоа, Вертонген, Симан, Мюние, Витцел (88 - Симонс), Азар (73 - Мираляс), Де Бройне, Караско, Дендонкър, Мертенс, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички