Депай вдъхнови Холандия за победа срещу Люксембург (ВИДЕО)


Депай вдъхнови Холандия за победа срещу Люксембург (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1199 0

Отборът на Холандия постигна трудна победа с 3:1 при гостуването си на Люксембург в среща от Група "А" на световните квалификации за Мондиала в Русия. Крилото на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай вдъхнови "лалетата" за успеха.

След успеха си холандците вече са 2-и в групата с актив от 7 пункта и се намират на 3 точки от лидера Франция. Домакините пък са на последната позиция със скромната една спечелена точка.

Звездата на Бейерн Мюнхен Ариен Робен откри в 36-ата минута и даде аванс на отбора си. Той бе изведен от Клаасен в наказателното поле и с хубав удар от малък ъгъл прати топката в далечния ъгъл на противниковата врата.

Минута преди почивката обаче Шано изравни след точно изпълнена дузпа и така се върна в играта. След почивката темпото продължи да бъде високо и в 58-ата минута Холандия вкара и второ попадение чрез Мемфис Депай. Той засече с глава прекрасно центриране на Блинд и реализира.

През следващите минути имаше още интересни ситуации, а в 84-ата минута отново Депай оформи крайния резултат с втория си гол в мача. Toй вкара директен гол от фаул след хубаво изпълнение и довърши домакините.

ЛЮКСЕМБУРГ - ХОЛАНДИЯ 1:3

0:1 Робен 36

1:1 Шано 44 дузпа

1:2 Депай 58

1:3 Депай 84

ЛЮКСЕМБУРГ: Шон, Мутш, Малге, Шано, Филипс, Ланс (26 - Яниш), Махмутович, Бонер, Даниел, Сенси, Тюрпел

ХОЛАНДИЯ: Стекеленбург, Брума, Ван Дайк, Бренет, Робен (46 - Берхиус), Снайдер (46 - Депай), Вайналдум, Блинд, Клаасен, Рамзелаар, Дост

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички