Страхотен спектакъл в Торино - Италия изпусна велик обрат срещу Испания


Страхотен спектакъл в Торино - Италия изпусна велик обрат срещу Испания
Снимка: Guliver/GettyImages

2258 0

Испания не съумя да се превърне в първия отбор, който печели на италианска земя в квалификации за Световно първенство, след като "Ла Фурия" завърши 1:1 при гостуването си на Италия във вълнуващ двубой, изигран в Торино.

Бившият световен шампион контролираше двубоя през първия час и най-накрая разпечата врата на Джанлуиджи Буфон в 55'. Серхио Бускетс успя да изведе Витоло сам срещу Буфон и той успя да промуши топката, реализирайки за 0:1.

Интересен факт е, че голът падна от контраатака, въпреки че до този момент Испания държеше над 60% от владението на топката. Последва обаче тотален обрат в начина, по който двата отбора играят.

Селекционерът на "адзурите" заложи на нападателна схема и вкара в игра Чиро Имобиле, който веднага даде криле на Италия. Последваха куп пропуски пред испанската врата, а халфовете на "Ла Фурия" не успяха да задържат контрол върху играта.

В последните 15 минути Вентура заигра в схема 3-4-3 и пусна звездата на Торино Белоти, а това даде още по-сериозна скорост в атаките на Италия. Така се стигна до 82', в която Рамос извърши нарушение в наказателното поле и се стигна до дузпа. Даниеле Де Роси успя да реализира, а Италия се спаси от загубата.

В заключителните минути на срещата "скуадра адзура" имаше превес, но не съумя да обърне изцяло развоя на двубоя - 1:1 на Ювентус Стейдиъм в Торино.

С равенството двата тима събраха по 4 точки, като са на върха в класирането заедно с тима на Албания, който изненадващо също има 4 пукнта в своя актив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички