Стоичков изригна срещу чиновниците във футбола, ФИФА и УЕФА


Стоичков изригна срещу чиновниците във футбола, ФИФА и УЕФА
Снимка: elmundo.es

1263 0

Днес Христо Стоичков беше специален гост на европейския конгрес на Международната асоциация на професионалните футболисти (ФИФПро), който се провежда в София.

Легендата на ЦСКА, Барселона и други говори открито за проблемите на днешния футбол и е категоричен, че самите играчи трябва да се противопоставят на ФИФА и УЕФА - ръководните организации във футбола.

"Знаете, че проблемите в световния футбол не са един и два. Ние искаме да покажем на ФИФА и УЕФА, че футболистите заслужават едно голямо уважение. Затова ние всички трябва да направим така, че да бъдем чути във ФИФА и УЕФА", категоричен беше Камата.

"Не може футболисти да бъдат с прекратени договори, треньори да бъдат с прекратени договори, а чиновниците да стоят по 20-30 години на едно и също място. Това трябва да го променим. А как ще се промени? Като бъдем чути - всички ръка за ръка. Мисля, че това е правилния път.

Видяхте през последните няколко седмици скандалите, които се разиграха във ФИФА. Затова ние не сме допуснати да бъдем там. Защото не играем тяхната игра, ние играем на терена. Ние играем честния футбол. Затова аз винаги ще подкрепям инициативата на ФИФПро да защитават интересите на футболистите и треньорите.

Искаме да разрешим проблемите с отворени карти, да гледаме хората в очите.  Да покажем, че не за първи път заставаме с лице, с тяло и да разрешим проблемите, които съществуват", сподели още Камата.

По време на конгреса в София има над 120 делегати от организацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички