Стяуа (Б) остана без име заради Бекали


Стяуа (Б) остана без име заради Бекали

2508 0

Стяуа (Б), контролиран от Джиджи Бекали от 2004 г. насам, загуби правото да използва марката "Стяуа" след решение на Върховния касационен съд.

Това без съмнение е ударът на годината в румънския футбол, още повече ако не се стигне до споразумение между страните, пише вестник "Ромъния либера".

Клубът, който е носител на Купата на европейските шампиони през 1986 година, може да остане без идентичност. Отборът на Бекали е на път да изгуби всичко, което е означавал Стяуа преди 2004 година, дори титлите и изградения след това имидж. С други думи тимът ще бъде разделен на две - играчите, персоналът и всичко, което касае оперативната част, остава при Бекали, а колекцията от трофеи и идентичността се поемат от Спортния клуб на армията, който обаче няма отбор. Проблемът е бил заложен отдавна, когато Джиджи Бекали, който в момента е в затвора с присъда заради заменки на терени с военното министерство, се договорил да използва марката "Стяуа" със спортна асоциация на армията, която впоследствие била премахната.

Редица генерали били против споразумението още в началото, а сега категорично са го отхвърлили. Спорът между футболния клуб и Спортния клуб на армията датира от 13 септември 2011 година. Той бе разрешен на 3 декември, като се има предвид факта, че в края на годината изтича срокът, в който Стяуа може да използва марката. Адвокатката Габриела Милчев обясни, че дружеството на Бекали е изгубило всякакво право над марката „Стяуа“, включително името и цветовете на екипа. Сега само Спортният клуб на армията има право да използва и да определя условията за ползване на марката "Стяуа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички