Станимир Стоилов направи разликата и превърна Гьозтепе в голмайсторски отбор


Станимир Стоилов направи разликата и превърна Гьозтепе в голмайсторски отбор
Снимка: Twitter/Goztepe

10201 0

Медиите в Турция обръщат внимание на битката във второто ниво на футбола в страната, където е замесен Станимир Стоилов и неговият Гьозтепе. Отборът е на второ място в класирането с 42 точки и продължава да работи за укрепване на състава.

Ново попълнение при Мъри Стоилов

Още едно ново попълнение бе представено, като това е полузащитникът Тургай Гермиджибашъ. Договорът му е за година и половина, като за последно е играл  в Аустрия Клагенфурт. Преди това "жълто-червените" привлякоха двама нови - Елитон от родната Първа лига и Рамон Паскал Лундквист.

Мъри привлече вниманието в Турция

Още: Станимир Стоилов прави фурор в Турция, НО: Бивш играч на Барселона го слага в "малкия си джоб"

Друго нещо, което се отбелязва е положителната промяна при бившия треньор на Левски. "Fanatik" пише, че той е един от треньорите, който е успял да привлече вниманието до този момент.

Гьозтепе, който изигра 9 мача в първенството под ръководството на българския треньор, постигна 7 победи, 1 равенство и 1 загуба през този период. Тимът се издигна в много области с идването на Станимир Стоилов, а преди това имаше проблеми с отбелязването на голове по време на периода на предшественика му - Радомир Кокович. С пристигането на 56-годишния треньор се превърна в голмайсторски отбор.

"Жълто-червените" вкараха 13 гола в 12 мача по време на периода на Кокович, а успяха да реализират 24 гола в 9 шампионатни мача под ръководството на българския треньор.

Изданието пише още, че Стоилов е помогнал за възхода на отбора от Измир, като успя да събере 22 точки в 9 мача. За сравнение преди това имаха 20 точки в 12 мача по време на периода на Кокович. Така българският треньор, който отбелязва средно по 2,44 точки на мач, остави зад себе си Кокович, който имаше средно 1,66 точки. А съвсем наското Станимир Стоилов говори отново за Левски и разкри кой бил най-добрият собственик.

Още: Мъри реши: Станимир Стоилов избра кой ще вкарва головете на Гьозтепе през пролетта?

Гьозтепе на Мъри с историческа победа в дербито! Близо 20 000 на крака (ВИДЕО)

Гьозтепе разпродаде стадиона за дербито на Измир през уикенда

Гьозтепе и Станимир Стоилов взеха само точка от пряк конкурент в Турция

Ефектът "Стоилов": Елитон пак вкара, Гьозтепе мачка и мечтае за елита (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички