Спортът е велик: Целият свят зад Кристиан Ериксен! А Европейското първенство по футбол е прокълнато!


Спортът е велик: Целият свят зад Кристиан Ериксен! А Европейското първенство по футбол е прокълнато!
Снимка: Getty Images/Guliver

8893 0

Футболът показа колко жестока игра може да бъде. Едновременно с това обаче демонстрира и колко е велик. Абсолютно обединен - целият свят все още се съвзема след това, на което стана свидетел на Европейското първенство по футбол.

Звездата на Дания Кристиан Ериксен ни остави в бездната в продължение на минутите, в които просто очаквахме потвърждение, че състоянието му е стабилизирано и че той ще живее. Слава Богу, то дойде. Въпреки че, докато това се случи, станахме свидетели на недопустимо и грозно потъпкване на моралните граници с Ериксен от страна на BBC.

А подкрепата, която датчанинът получи, наистина идваше отвсякъде. В този случай семейството на Ериксен бе неговата приятелка, неговите съотборници в националния отбор, играчите на Финландия, феновете по трибуните, всички зрители от целия свят.

Особени поздравления заслужават главният съдия Антъни Тейлър и капитанът Симон Кяер за удивителната помощ, която указаха. Трябва да се отбележи и скоростното влизане на медицинския щаб и навременната и адекватна намеса.

А дали инцидентът е заради пренатоварване от програмата, или заради друг фактор, няма толкова значение (френски кардиолог посочи какво точно се е случило с Ериксен). Това е вече дори изгърмяла "червена лампа", която трябва да накара ФИФА и УЕФА да се замислят. Няма по-важен фактор от здравето - нито най-големият спортен форум, нито парите, които идват от него.

Колкото до Европейското първенство по футбол - юбилейният празник се превърна още повече в кошмар. След като преди години бе отменено заради нов голям удар по целия свят - пандемията от коронавирус, сега провеждането му бе прието с широки обятия и се очакваше да носи единствено футболни емоции, да загърбим другите фактори.

Вместо това се случи една човешка трагедия пред погледа на милиони. Искрено се надяваме проклятието за Евро 2020 да приключи до този момент и вече да наблюдаваме и информираме единствено футболни моменти.

А що се отнася до Ериксен, вярваме, че ще се възстанови напълно и че отново ще ни радва по футболните терени!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички