Магьосник! Еден Азар определено е най-добрият играч във Висшата лига (статистика)


Магьосник! Еден Азар определено е най-добрият играч във Висшата лига (статистика)
Снимка: Guliver/GettyImages

2461 0

Голямата звезда на Челси Еден Азар се намира в един от най-силните си периоди на тревната настилка, а това е явно и от статистиката около играча. В навечерието на новата година е време за равносметка, а белгиецът може да се похвали с впечатляващ показател през изминалата 2018-а.

Крилото на "сините" е създало най-голям брой чисти положения за гол за своя отбор през годината във Висшата лига - 101. Това е с 23 повече от второто най-добро постижение (78), което е притежание на халфа на Тотнъм Кристиан Ериксен.

Създадените чисти положения за гол е един от най-показателните фактори за представянето на даден офанзивен играч, а сериозната преднина на белгиеца пред останалите говори сама по себе си за изумителната форма на играча. Еден Азар също така е с най-много асистенции в шампионата до момента - 9 на брой, а към тях добавя и 10 попадения.

Междувременно стана ясно, че една от легендите на Челси е пред завръщане на "Стамфорд Бридж" като треньор. Кой е той и повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички