Случва се: Рекордьор с Франция отива при друг такъв в отбора на бивш левскар


Случва се: Рекордьор с Франция отива при друг такъв в отбора на бивш левскар
Снимка: Getty Images

619 0

Световните медии тръбят за вече уреден сериозен трансфер през идното лято. Френският централен нападател на Милан, Оливие Жиру, вече е договорил детайлите по преминаването си във ФК Лос Анджелис.

Ще бъде съотборник със стар познайник...

Контрактът на Жиру с "росонерите" изтича след няколко месеца и той ще се присъедини към американците със свободен трансфер. Срокът на договора е за година и половина, до края на календарната 2025-та, с опция за продължаване с още година. Все още няма нищо официално подписано, но ФК ЛА със сигурност вече притежава правата на Жиру за САЩ - никой друг клуб от МЛС и от държавата изобщо няма право да го привлече преди тях.

Още: Филип Лам определи Франция като фаворит на Евро 2024

Оливие Жиру ще ходи в САЩ

Припомняме, че в новия клуб на тарана за шест месеца през миналата година се подвизаваше българският халф Филип Кръстев. Той се представи прилично и вкара два гола в девет мача във всички турнири.

В сегашния състав на Лос Анджелис пък Жиру ще бъде съотборник с доскорошния си такъв в националния отбор на Франция - Юго Лорис. Двамата държат най-престижните рекорди с екипа на "петлите": вратарят - за най-много мачове (145), а Жиру - за най-много голове (57). Оливие има 131 мача с националната фланелка и за разлика от Лорис продължава да бъде викан от Дидие Дешан, което значи че скоро може да го задмине и да стане двоен рекордьор.

Долу ви припомняме може би най-красивият гол в кариерата на Оливие Жиру - "скорпиона" срещу Кристъл Палас:

Още: Оливие Жиру приключва с Европа - отива в бивш отбор на Филип Кръстев?

Тиери Анри иска да прави мегаотбор за предстоящата Олимпиада

Жиру посочи фаворита си за "Златната топка" и това не е Килиан Мбапе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички