След нова хоспитализация: Пеле бори рака за трети път?


След нова хоспитализация: Пеле бори рака за трети път?
Снимка: Getty Images

1561 0

Трикратният световен шампион по футбол - бразилецът Пеле, беше изписан от болница след химиотерапия, съобщи "Ройтерс". "Той е напуснал болницата, състоянието му е стабилно", се казва в изявлението на болничната управа.

По-рано ESPN съобщи, че легендата е постъпил в клиниката "Алберт Айнщайн" и е останал там в продължение на няколко дни, където е бил подложен на изследвания и химиотерапия за установяване на местата на образуване на нови тумори. Според телевизионния канал Пеле вече е имал злокачествени образувания в червата и черния дроб, както и тумор в ранен стадий в белия дроб.

През септември 2021 г. Пеле претърпя операция за отстраняване на тумор в дебелото черво. На 8 декември той отново беше хоспитализиран за лечение. Общо през миналата година той влиза в болница между 3 и 5 пъти, според различни информации. Ето как той успокои феновете си след последното си излизане от болнично заведение.

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962 и 1970 г.). За националния отбор на Бразилия е изиграл 92 мача и е отбелязал 77 гола. Пеле е признат за най-добрия футболист на XX век според Международната футболна федерация. Бразилецът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес с 1279 гола в кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички