След лазерите в очите на Салах: ФИФА наказа Сенегал


След лазерите в очите на Салах: ФИФА наказа Сенегал
Снимка: Getty Images

1479 0

Отборите на Сенегал и Нигерия бяха глобени и наказани от ФИФА заради безредиците по време на финалните баражи за участие на финалите на Световното първенство в Катар миналия месец.

Шампионите на Африка Сенегал ще трябва да платят 180 хиляди долара и да играят следващия си домакински мач при закрити врати, след като фенове светеха с лазерче в очите на звездата на Египет Мохамед Салах по време на изпълнението на дузпи, които в крайна сметка изпратиха Сенегал на Мондиал 2022 за сметка на Салах и компания.

Наказанието е наложено и заради други провинения, сред които нахлуване на терена, плакат с обидно съдържание и неосигуряването на ред на стадиона.

Нигерия ще трябва да плати 153 хиляди долара и също ще играе един мач без публика, след като гневни фенове на тима нахлуха на терена след загубата на любимците им от Гана. Подобни наказания получават още Конго и Ливан заради провинения по време на домакинствата си на Мароко и Сирия съответно.

С лазер бе заслепен и Карим Бензема, но в Шампионска лига (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички