Женските националки на Русия пред изключване от Евро 2022, УЕФА бавят решението


Женските националки на Русия пред изключване от Евро 2022, УЕФА бавят решението
Снимка: Gulliver/ Getty Images

858 0

Решението за изключване на Русия от женското Европейско първенство е малко вероятно да бъде взето преди месец май, тъй като въпросът не е поставен в дневния ред на заседанието на Изпълнителния комитет на УЕФА. Срещата ще се проведе в четвъртък, в централата в Нион, Швейцария, съобщиха от ESPN.

УЕФА и ФИФА потвърдиха през март, че всички руски отбори ще бъдат отстранени от участие в клубни и международни турнири до второ нареждане, но въпреки това не е взето окончателно решение около женския руски национален отбор, който е един от 16-е отбора, които успяха да стигнат до Евро 2022. Турнирът ще се проведе във Великобритания и ще стартира през месец юли. От ESPN разкриват, че въпросът около поредния руски казус ще бъде обсъден на 10 май, когато се планира да бъде следващото заседание на Изпълнителния комитет.

След руската инвазия в края на февруари, мъжкият национален отбор на Русия беше изключен от плейофите на Световното първенство и така Полша успя да стигне до Мондиала в Катар, след като спечели срещу Швеция. Спартак Москва също беше изключен от европейските клубни турнири, където трябваше да срещне РБ Лайпциг на осминафиналите от Лига Европа.

Въпреки безсрочното спиране на Русия от световния футбол, Руският футболен съюз подаде заявка за домакин на Евро 2028, а висши членове на Централата присъстваха на конгреса на ФИФА в Доха, Катар, когато стана ясен и жребият за Мондиал 2022!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички