След 3 загубени финала: Лео Меси е гладен за успехи с Аржентина на Копа Америка


След 3 загубени финала: Лео Меси е гладен за успехи с Аржентина на Копа Америка
Снимка: Getty Images/Guliver

1351 0

Както вече стана ясно, еквивалентът на Европейското първенство по футбол - Копа Америка, може и да не се състои идното лято, а самото домакинство на Аржентина на турнира бе отнето заради усложнената обстановка в страната от пандемията от коронавирус.

До този момент Лионел Меси така и не е успял да спечели този трофей със своята страна и на 3 пъти губеше финалния мач за Копа Америка - 2007, 2015 и 2016 година.

"Много съм щастлив да бъда тук със съотборниците ми. Това е странна и различна ситуация, с която трябва да се справим. Не можем да проведем нормален лагер, но работим здраво и се готвим за мачовете. Много съм развълнуван и изпитвам глад да се представим добре!", коментира Меси пред официалния сайт на националния отбор на Аржентина.

"Винаги е нещо специално да съм тук с националния отбор. Искаме да спечелим, това е целта. Мисля, че имаме доста задружна група от играчи, с добро ядро, което работи заедно от идването на Скалони (бел.ред. - треньорът на Аржентина)".

По програма Копа Америка трябваше да се проведе между 13 юни и 10 юли в Аржентина и Колумбия - страните домакини на турнира. "Синьо-белите" са в група с Чили, Уругвай, Парагвай и Боливия. На този етап все още не ясно дали първенството ще се проведе по график и в кои държави. Повече информация по тези въпроси се очаква в следващите дни.

На предоставената карта пък можете да се ориентирате защо домакинството на Аржентина бе отнето и защо Копа Америка като цяло е пред ново отлагане - коронавирусът бушува в Южна Америка с пълна сила!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички