След 2 дузпи: Роналдо и Ал Насър загубиха от шампиона - титлата се изплъзва (ВИДЕО)


След 2 дузпи: Роналдо и Ал Насър загубиха от шампиона - титлата се изплъзва (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

14290 0

Кристиано Роналдо и неговият Ал Насър записаха поражение в 25-ия кръг от Саудитската професионална лига. То дойде от шампиона в последните три години Ал Хилал. Одион Игало се отчете с двете попадения за успеха с 2:0, като и в двата случая вкара от дузпа.

Така Ал Насър остава на втората позиция с 53 точки - три по-малко от лидера Ал Итихад, който обаче може да ги удвои при успех в кръга. Ал Хилал пък доближи третия Ал Шабаб на само една точка (но и с два мача пасив). Това е трети мач в последните пет двубоя, в който Ал Насър не побеждава.

При голмайсторите Одион Игало дръпна пред Талиска и Кристиано Роналдо. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед събра 18 попадения, докато Талиска остава с 16. Роналдо пък, който не се разписва във втори пореден двубой, остава с 11.

Португалецът нямаше късмет, след като около четвърт час преди края на сблъсъка негов гол бе отменен. Той овладя прекрасно дълго подаване в наказателното поле и моментално стреля мощно, за да разстреля вратаря. Положението бе тънко, но ВАР прецени, че има засада.

Гостите в днешния двубой изиграха пореден неубедителен двубой. Те не се представиха добре в първия мач след раздялата със старши треньора Руди Гарсия и бяха надиграни по всеки показател от съперника.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Шампионите от Ал Хилал доминираха през първата половина от първото полувреме. Тимът имаше минимално преимущество по отношение притежанието на топката, но при ударите - домакините имаха 4 изстрела, а Роналдо и компания - нито един.

В 31-вата минута Кристиано Роналдо бе потърсен в наказателното поле с центриране дълбоко от фланга. Португалецът показа добър отскок, но не успя да отклони топката към противниковата врата.

Около пет минути преди края на първото полувреме опит за задна ножица прати топката в ръката на бранител на Ал Насър. Тя бе прибрана, но топката се докосна в частта на лакътя. След преглед с ВАР Майкъл Оливър промени първоначалното си решение и посочи бялата точка.

42' - 1:0! Голмайсторът на първенството Игало стреля в левия вратарски ъгъл, а вратарят се хвърли в свое дясно и резултатът бе открит.

В последната от добавените осем минути към първата част домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от много изгодна позиция. Зад топката застанаха трима, но в крайна сметка Игало отправи удара. След рикошет в стената топката мина и през краката на негов съотборник, но той не я очакваше и не отигра добре.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И в началото на втората част домакините притежаваха топката повече. В една ситуация в 48-ата минута обаче Кристиано Роналдо набра скорост и получи на центъра, като напредна с топка в крака. В крайна сметка обаче бе повален непревомерно и последва нарушение. След него топката бе пратена в наказателното поле, но Ал Хилал се справи и изчисти.

В следващите минути пък Ал Насър доминираше и бе обградил опонента в собственото му наказателно поле. При първата удобна възможност за контраатака обаче Одион Игало бе изведен сам срещу противниковия страж, макар и не от централна позиция. Игало стреля право във вратаря.

След около час игра домакините получиха правото да изпълнят още една дузпа. Отличен пробив отляво по нападението на Ал Хилал, много бързо боравене с крака и бранител на Ал Насър закъсня, препъвайки опонента в наказателното поле.

62' - 2:0! Одион Игало отново се нае с изпълнението и пак не сбърка, вкарвайки 18-ия си гол за сезона.

В 76-ата минута Роналдо получи дълго подаване в наказателното поле. Той овладя прекрасно и моментално стреля мощно, за да разстреля вратаря. Малко след това обаче голът бе отменен заради много тънка засада.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ал Насър завърши наравно 0:0 с 12-ия в класирането на Саудитската професионална лига Ал Фейха. Така тимът вече изостава с три точки от лидера Ал Итихад, от който загуби преди няколко седмици. А сега му предстои сблъсък с тима, който неизменно печели титлата през последните три сезона (шампион е в пет от последните шест кампании).

Суперзвездата на отбора Кристиано Роналдо пък прекъсна головата си серия, след като в предните четири срещи за клуб и нациолен отбор бе вкарал общо седем попадения. Три от тях бяха в две срещи за Ал Насър, като с тях събра 11 гола в първенството. Пет повече имат лидерите Одион Игало и Талиска, който е съотборник на Кристиано.

Ал Насър е спечелил само един от последните си пет двубоя срещу Ал Хилал, като същевременно е загубил три. Сред тях са и елиминационни дуели за Кралската Купа и за Шампионска лига на Азия - и двата спечелени от Ал Хилал. Към момента обаче отборът е 4-ти в класирането с 46 точки - 7 по-малко и мач повече от Ал Насър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички