Скритият герой на Италия на Евро 2020, за когото никой не говори


Скритият герой на Италия на Евро 2020, за когото никой не говори
Снимка: Getty Images

3387 0

Италия стъпи на европейския връх, след като победи Англия на финала на Евро 2020. Джанлуиджи Донарума се превърна в герой за "Скуадрата", след като си свърши безупречно работата при изпълнението на дузпите. Той беше избран и за най-добър играч на Евро 2020. Леонардо Бонучи пък стана Играч на мача на финала, докато неговият партньор в отбрана и капитан на отбора Джорджо Киелини не даде да мине и прашинка зад гърба му.

Жоржиньо и Марко Верати бяха господари в средата на терена през цялото Европейско първенство. Лоренцо Инсинье и Чиро Имобиле пък всячески тормозиха противниковите отбрани. Футболисти като Федерико Киеза и Матео Песина пък измъкваха отбора си от трудни ситуации. Един футболист на Италия обаче свърши не по-малко работа от съотборниците си, а сякаш не получи заслужените комплименти за своето представянето. 

Става въпрос за крайния бранител на Наполи Джовани ди Лоренцо, който бе сред най-активните и ползотворни футболисти на Евро 2020 въобще. Това е показателно и от статистиката след приключването на турнира. Ди Лоренцо е направил най-много шпагати на Евро 2020 - цели 19, като изпреварва дори съотборника си Марко Верати, който е с 18.

Освен това Ди Лоренцо е спечелил и най-много единоборства, като има впечатляващите 49 дуела на сметката си. По този показател той изпреварва втория Хари Кейн с 5, а трети и четвърти се нареждат съотборниците му Жоржиньо и Верати, които са съответно с 41 и 40 единоборства.

Също така футболистът на Италия е в топ 10 на футболистите на Евро 2020, направили най-много подавания във финалната третина на играта. Тук убедителен лидер е халфът на Германия Тони Кроос със 76, но Ди Лоренцо се нарежда на престижното шесто място с 59. Пред него са още Аймерик Лапорт, Жоржиньо, Дейли Блинд и Пиер-Емил Хойберг.

А кой беше "златният коз" на Манчини, без който Италия надали щеше да премине 1/8-финалната фаза на Евро 2020 - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички