Официално: Отложиха Ривър - Бока заради безредици


Официално: Отложиха Ривър - Бока заради безредици
Снимка: Getty Images/Gulliver

10943 0

Ривър Плейт и Бока Хуниорс трябваше да се изправят в събота вечер във втори мач на финала за Копа Либертадорес. Това обаче не се случи заради безредици, които започнаха още с пристигането на автобуса на Бока на "Монументал". Той бе замерян от фенове на Ривър с какви ли не предмети и камъни, а полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне тъплата. Заради това обаче пострадаха играчи на Бока, а Пабло Перес бе ранен и от счупилите се стъкла. 

След като няколко пъти срещата бе отлагана с няколко часа, то 30 минути след полунощ стана ясно, че официално е отложена за неделя от 22 часа българско време. Това е станало факт, след като двата тима са стигнали до споразумение да не излизат на терена. Преди това от КОМНЕБОЛ и ФИФА, в лицето на Джани Инфантино, принудиха Бока да изиграе двубоя. Въпреки че имаше пострадали играчи. 

ЕТО ПЪЛНОТО РАЗВИТИЕ НА СЪБИТИЯТА ТАЗИ ВЕЧЕР:

Час преди дербито обаче се стигна до сериозни безредици и срещата е под въпрос. Голяма група фенове на Ривър са атакували автобуса с футболистите на Бока Хуниорс. Возилото е изпотрошено от хвърлените камъни. Стигнало се е и до употребата на сълзотворен газ. Някои от играчите на Бока са пострадали и се нуждаят от медицинска помощ. Това са Тевес, Гаго, Бугерини, Алмендра, Нандез, Бенедето. Най-пострадал е Пабло Перес, който има наранявания в окото.

Президентите на клубовете Даниел Анхеличи и Родолфо Д'Онофрио, както и босът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес обсъдиха дали ще има двубой. Единият вариант бе да бъде отложен с час или два, а другият да бъде насрочен за друг ден.

Към 22 часа стана ясно, че двубоят е отложен с час. (Вижте повече подробности.)

Минути след 22 часа българско време стана ясно, че КОМНЕБОЛ, както и Джани Инфантино опитват да убедят Бока да играят, но те са категорични. Обявили са, че не се чувстват физически готови, както и емоционално след атаката. Според медиите дори линейката, с която е бил откаран Пабло Перес е била замерена с камъни. 

И треньорът на Марсело Гаярдо също подкрепя Бока в исканията им двубоят да не се играе тази вечер. От КОМНЕБОЛ обаче упорстват в обартното. А от Бока и официално потвърдиха исканията си. 

)

Джани Инфантино е заплашил с отстраняване, ако не излязат на терена. Също така според медицински лица от КОМНЕБОЛ няма причина този двубой да не се играе и няма сериозно пострадали. 

Вече има и публикувана официална информация, че двубоят трябва да започне 15 минути след полунощ българско време. Минути пред 12 часа двата щаба излязоха на терена, а Карлос Тевес заяви, че са принудени насила да излязат на терена. Това обаче не се случи и около 00:30 часа след полунощ се появиха няколко информации. Едната е, че двубоят ще стартира в 1 часа, а според друга ще бъде отложен официално. Междувременно сблъсъците между фенове на Ривър и полицията станаха още по-ожесточени пред стадиона. Минути по-късно вече официално се потвърди, че дербито е отложено за неделя от 22 часа. 

INFORMA @brunoalemany

Това ще е вторият епизод от великото съперничество след мача на "Бомбонера", който завърши 2:2. Сега домакин ще е Ривър, а двубой, който трябва да стартира в 22:00 часа може да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Каквото и да се каже за този двубой със сигурност ще е малко. Едно от най-големите дербита, с едни от най-пламенните фенове в света. Както е известно, двубоите между тях протичат без гостуващи фенове заради множеството инциденти, които е имало през годините.

В турнира головете на чужд терен не важат, така че при ново равенство ще има продължения и след това евентуално дузпи, които да определят победителя.

Бока и Ривър са печелили Копа Либертадорес съответно шест и три пъти. Това е първият случай, в който големите съперници спорят във финала на турнира в 105-годишната му история. Бока спечели за последно турнира през 2007 г., а Ривър - през 2015 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички