Скандални дузпи и 6 гола на Испания - Бразилия сложиха край на паузата (ВИДЕО)


Скандални дузпи и 6 гола на Испания - Бразилия сложиха край на паузата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4665 0

Испания и Бразилия не успяха да излъчат победител в последната звездна контрола по време на паузата за националните отбори. Възпитаниците на Луис де ла Фуенте бяха на секунди от успех с 3:2 на “Сантяго Бернабеу”, но Пакета от дузпа в 90+5' оформи крайното 3:3.

Точно от половината попадения бяха от дузпи. С най-голям принос от бялата точка беше Родри в 12-ата и 87-ата минута. И при двете отсъждания на португалеца Антонио Нобре останаха съмнения, но в тези контроли ВАР няма.

Днес един от лидерите на Манчестър Сити бе с капитанската лента, тъй като Мората му я даде заради кончината на дядо му по-рано през седмицата. Другият голмайстор за победителите бе Дани Олмо в 36’, когато се справи с трима бранители за втория гол в срещата.

Последваха силни минути за гостите и Родриго намали още в 40’, когато наказа груба грешка на съперниковия страж. Само 5 минути след появата си на почивката - Ендрик отново реализира. Той изравни за 2:2 със страхотен удар при разбъркване в наказателното поле и продължи положителната серия от визитата на Англия.

Ендрик продължава да наказва

Бъдещият нападател на Реал Мадрид вкара първия си гол на “Сантяго Бернабеу”, а към клуба официално ще се присъдени в края на юли след 18-ия му рожден ден.

В крайна сметка Испания пропусна да се поздрави с първи успех над Бразилия от Световното през 1934 г. насам. Лукас Пакета с попадението си в добавеното време оформи третото реми в историята между отборите (Испания разполага с един успех от общо 4 срещи). 

Първо полувреме

Испания натисна съперника си от самото начало и през първите 10 минути имаше превес във всяко важно отношение. Точно тогава дойде и решението за дузпа на Антонио Нобре. 

Португалският арбитър посочи бялата точка след нарушение на Гомеш в краката на Ламин Ямал. С изпълнението се нагърби Родри в 12'.

ГОЛ! Полузащитникът на Манчестър Сити заложи на стрелба в центъра на вратата и Бенто бе преодолян - 1:0!

ГОЛ! С изумително попадение Дани Олмо удвои преднината в 36'. Той се справи с трима бранители пред вратата на Бенто след асистенция на Ямал, за да направи 2:0.

ГОЛ! Родриго успя да намали разликата до едно попадение още в 40'. Звездата на Реал Мадрид се възползва от грубата грешка на Симон пред наказателното поле и го прехвърли от сериозна дистанция - 2:1!

Второ полувреме

ГОЛ! Ендрик с втората си поредна поява за "Селесао" успява да реализира! Той изравни за 2:2 в 50' след разбъркване в наказателното поле!

Вижте гола на Ендрик!

След изравнителното попадение бе сменен Винисиус и това се отрази негавитно на латиноамериканското нападение. 10 от общо 17 голови положения през втората част (до 80-ата минута) бяха създадени от домакините, но липсваха опасните положения. 

В 85-ата минута крайният защитник Дани Карвахал бе съборен в наказателното поле от Перейра и Антонио Нобре за втори път посочи бялата точка. 

ГОЛ! Капитанът Родри отново бе точен чрез наказателния удар в 87', така че възпитаниците на Де ла Фуенте се приближиха максимално до крайния успех. 

След 10 минути, в последните секунди от добавеното време, Карвахал този път бе извършителят на дузпата. 

ГОЛ! Пакета изравни от бялата точка за 3:3!

Стартови състави

Испания: Унай Симон, Карвахал, Льо Норман, Лапорт, Кукурея, Фабиан Руз, Родри, Ямал, Олмо, Н. Уилямс, Мората;

Бразилия: Бенто, Данило, Бруно, Бералдо, Вендел, Бруно Гимараеш, Лукас Пакета, Жоао Гомес, Винисиус, Родриго, Рафиня;

Преди мача

"Ла Фурия Роха" вече допусна изненадваща загуба от Колумбия с минималното 0:1 през последните дни, докато бразилците надвиха Англия на "Уембли" със същия резултат.

Днешните съперници не са се срещали помежду си от лятото на 2013-а година - 3:0 за "селесао" във финала на турнира за Купата на конфедерациите (два гола на Фред, един на Неймар, пропусната дузпа от Серхио Рамос и червен картон за Жерар Пике).

Днес възпитаниците на Де ла Фуенте са определяни за фаворити, макар че в цялата футболна история имат само една победа над съперника - от Световното през 1934 г. с 3:1. След това Бразилия има 4 победи в общо 6 срещи (вкл. тази през 2013 г.).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички