Скандал с фалшиви COVID сертификати остави именит клуб без треньори


Скандал с фалшиви COVID сертификати остави именит клуб без треньори
Снимка: Getty Images

1221 0

Неочакван скандал се развихри във Втора Бундеслига. В епицентъра е треньорът на именития германски клуб Вердер (Бремен) - Маркус Анфанг. Той и помощникът му Флориан Юнге са разследвани от прокуратурата заради обвинения, че са си извадили фалшив сертификат за ваксиниране срещу коронавирус.

Самият Анфанг твърди, че е ваксиниран и има други обяснения за несъответствията, открити в неговия сертификат. Към момента липсва яснота виновен ли е той, както и помощникът му, или не, пише deichstube.de. Треньорите обаче са взели решение да не дочакат разследването и са подали своите оставки. Те бяха приети този уикенд.

"Заради силния стрес, причинен на клуба, отбора, моето семейство и на мен самия, реших незабавно да напусна поста си старши треньор на Вердер Бремен. Помолих ръководството на клуба да прекрати договора ми и те удовлетвориха молбата ми. Пожелавам на Вердер успех в бъдеще", заяви Анфанг.

"Дълбоко съжалявам, че времето ми във Вердер приключи. Тук се чувствах на мястото си и искрено пожелавам на отбора и на всички в клуба само най-доброто", добави Юнге. Наскоро пък стана ясно, че звезда на Байерн агитира за ваксинация, без сам да се е подложил на такава. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички