Борусия (Дортмунд) напомни за себе си с разгром над Вердер Бремен и съкрати изоставането си до топ 4


Борусия (Дортмунд) напомни за себе си с разгром над Вердер Бремен и съкрати изоставането си до топ 4
Снимка: Friedemann Vogel - Pool/Getty Images

982 0

Борусия (Дортмунд) най-сетне взе убедителна победа, като напомни за това, на което е способен. Домакините надделяха с 4:1 над Вердер Бремен и по този начин се възползваха от грешната стъпка на 4-ия във временното класиране на Бундеслигата - Айнтрахт Франкфурт, който загуби с 0:4 от Борусия Мьонхенгладбах преди часове. Така Айнтрахт има преднина от 4 точки, като до края остават едва 5 кръга. Третият Волфсбург е само с точка повече, така че също не си е гарантирал участието в Шампионска лига догодина.

В днешния двубой не останаха съмнения кой е по-класният отбор и Борусия заслужено взе успеха. В герой за отбора се превърна Ерлинг Холанд, който се разписа на два пъти (34' от дузпа и 38'). Това са първи негови голове от 20 март насам, прекъсвайки серията си от 7 поредни мача без попадения (включително и 3 двубоя с националния тим на Норвегия).

Самият мач тръгна зле за Дортмунд, който изостана в резултата след само 14 минути игра след гол на Рашица. Четвърт час по-късно обаче Рейна изравни, а след това се стигна и до двете попадения на Холанд. В самия край на срещата пък Хумелс се разписа и оформи крайния резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички