Швейцария излъга Португалия, звезда на Бенфика донесе първите три 3 точки за „кръстоносците“ в Лигата на нациите


Швейцария излъга Португалия, звезда на Бенфика донесе първите три 3 точки за „кръстоносците“ в Лигата на нациите
Снимка: GettyImages

4325 0

Швейцария удари Португалия с 1:0 в среща от Група 2 на Лига А в турнира Лига на нациите. Късметът също помогна на „кръстоносците“ да излъжат гостите на „Стад дьо Женев“ и да си върнат за загубата с 0:4 преди седмица, спечелвайки първите си 3 точки в потока.

В герой за домакините се превърна Харис Сеферович, който вкара скъпоценното попадение още в 57-ата секунда на мача. Попадението на звездата на португалския гранд Бенфика заби най-ранното попадение в историята на турнира Лига на нациите. От състава на гостите отсъстваше суперзвездата Кристиано Роналдо.

Съществена роля за успеха на Швейцария изигра и вратарят Йонас Омлин, който отчая футболистите на Фернандо Сантош с отличните си спасявания. Не мина и без намесата на ВАР, след която бе отменена дузпа за Швейцария.

Така домакините свалиха „мореплавателите“ от върха в класирането. Португалия вече е на второто място със 7 точки. „Кръстоносците“ са последни, но вече не са капо, а с актив от 3 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна перфектно за домакините. „Кръстоносците“ откриха резултата още в 57-ата секунда. Силван Видмер центрира в пеналта, където Харис Сеферович с глава матира Патрисио – 1:0.

Гостите пробваха да вземат инициативата, но не успяваха да стигнат до чисти положения.

В 12-ата минута съдията от Хърватия Фран Йович първо отсъди дузпа за Швейцария за игра с ръка в пеналта на Аканджи. След продължително преразглеждане от ВАР решението на рефера бе отменено, като се отсъди нарушение в полза на „мореплавателите“ в предходна ситуация. Оказа се, че преди да се стигне до ситуацията в пеналта е имало фаул срещу Андре Силва.

В 17-ата минута „мореплавателите“ едва не изравниха. Данило Перейра стреля отблизо, но Йонас Омлин показа страхотен рефлекс и спаси. Само около 60 секунди по-късно Рафа Леао прати топката в мрежата, но се оказа, че е имало засада.

Джердан Шакири се наложи да напусне принудително терена в 22-ата минута. Вместо него на терена се появи Ноа Окафор.

След това двубоят продължи равностойно. Все пак гостите заиграха малко по-настоятелно и взеха превес при владеенето на топката. Селекцията на Фернандо Сантош обаче не успяваше да достигне до чисти голови положения.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта португалците продължиха да имат териториално превъзходство. В 50-ата минута Омлин спаси удар на Андре Силва.

Домакините също на свой ред създадоха напрежение пред вратата на съперника. Това се случи в 55-ата минута, но Пепе блокира Сеферович. 

„Кръстоносците“ организираха страхотна контраатака в 62-ата минута. Сеферович напредна и отправи диагонален удар, преминал на метър от лявата греда.

Малко след това Бернардо Силва отправи тупалка почти веднага след като се появи на терена, но Омлин прояви страхотен рефлекс.

В 72-ата минута стражът на домакините отново измъкна своите. Този път той отчая Гонсало Гуедеш, който отблизо засече топката в тялото на голкийпъра.

След почивката определено гостите търсят поне изравняването, но засега им куца точността при последния удар.

В 88-ата минута Омлин пак не допусна гол, спасявайки удар на Пепе.

Стартови състави:

Швейцария: Омлин, Видмер, Елмеди, Аканжи, Родригес, Фройлер, Джака, Соу, Шакири, Сеферович, Емболо

Португалия: Патрисио, Мендеш, Перейра, Пепе, Кансело, Невеш, Фернандеш, Витиня, Отавио, Леао, Силва

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Швейцария ще търси реванш след унизителната загуба преди седмица като гост на Португалия с 0:4. Гостите, от друга страна, ще направят всичко възможно да запазят серията си без загуба в това издание на турнира.

В последните си 5 мача португалците са с 4 победи и едно реми, а домакините са в "черна" серия от 4 поражения и 1 равенство.

Днес Ренато Сантош няма да може да разчита на голямата звезда на иберийците Кристиано Роналдо, за когото стана ясно, че няма да е в групата на състава. Мачът ще бъде ръководен от хърватина Фран Йович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички