Ще играят ли Еден Азар и Кевин де Бройне срещу Италия на Европейското по футбол?


Ще играят ли Еден Азар и Кевин де Бройне срещу Италия на Европейското по футбол?
Снимка: GettyImages

2283 0

След масовото отпадане на фаворити на Европейското първенство по футбол, включващо края на турнира за Португалия, Франция, Германия и Нидерландия, най-непредвидимото дерби между фаворити още от началото на турнира се очертава да е Белгия срещу Италия. За съжаление обаче, твърде вероятно е "червените дяволи" да не са в пълен състав за сблъсъка срещу "скуадра адзура". 

В мача от осминафиналите срещу Португалия двете големи звезди на тима - Кевин де Бройне и Еден Азар, получиха контузии. Плеймейкърът на Манчестър Сити напусна рано през второто полувреме заради травма с глезена. Крилото на Реал Мадрид пък получи разтежение в бедрото в самия край и не успя да довърши срещата. 

Дуото пропусна тренировката на тима на 30-и юни, а от щаба на Белгия не желаят да разкрият никакви подробности за сериозността на контузиите им, за да не дадат предимство на Роберто Манчини и Италия. Разбира се, това е обяснимо, защото това ще позволи на "адзурите" да планират по-лесно тактиката си, при условие че знаят дали двамата ще играят срещу Италия. 

Роберто Мартинес, селекционер на Белгия, открехна леко вратата около състоянието им, след като заяви след последната тренировка на "червените дяволи", че двамата не са завършили заниманието. "Кевин Де Бройне и Азар не успяха да завършат днешната тренировка с основната група. Ще вземем решение дали те ще играят непосредствено преди мача с Италия", заяви той. 

Ситуацията около Еден Азар изглежда по-притеснителна, защото обикновено и по-леките разтежения на бедрен мускул изискват 1-2 седмици пълна почивка. В същото време мнозина очакваха Де Бройне да е на линия за 1/4-финала и смяната му срещу Португалия е "превантивна", но информацията от последната тренировка не е обнадеждаваща. 

Двамата остават под въпрос до последно и едва със стартовите състави на двата отбора ще разберем дали звездите ще играят. Засега обаче по-вероятно е двамата да останат на резервната скамейка. Какво може да се очаква от мача и новини от двата лагера може да видите в нашето превю на черешката на тортата от 1/4-финалите - Белгия срещу Италия. 

Евро 2020 навлиза в решаващата си фаза, като може да видите пълната ТВ програмата на 1/4-финалите на Европейското по футбол, като последвате линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички