Стилиян Петров назова един по един виновниците: Най-правилното решение е оставка


Стилиян Петров назова един по един виновниците: Най-правилното решение е оставка
Снимка: БГНЕС

8383 0

Един от емблематичните за България и националния ни отбор футболисти - Стилиян Петров, също взе отношение около хаоса, който се разрази в София изминалата вечер (16 ноември). Той си позволи да отправи критики към ръководството на БФС и призова за оставки пред Бойко Василев в предаването "Панорама" по БНТ.

Стилиян бе болезнено честен

"Най-големият въпрос пред всички нас е защо се стигна дотук? Защо едно необмислено решение от хора, които се притесняват за собствените си интереси, поставиха един срещу друг българските фенове. На тях им бе отнето правото да изкажат емоционалната си подкрепа и мнение за всичко случващо се в българския футбол. Те противопоставиха феновете едни срещу други заради личните си интереси. Част от полицията, които охраняваше тези "отличници" на стадиона, те се изправиха срещу своите събратя, защото съм сигурен, че хора от полицията са също фенове на българския футбол. Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Йордан Лечков, Георги Иванов, Христо Запрянов, Борислав Попов... това са най-големите виновници и отговорници за цялата тази ситуация", заяви Стенли.

"Вчера видях хора, които биеха други, докато те бяха на земята. Това не е България. Това не е 21-и век. Това не е свободата на хората да изразяват своето мнение. С половин око гледах събитията извън стадиона, докато в същото време наблюдавах момчетата вътре, които изиграха един много приличен мач срещу много тежък съперник. Тези футболисти обаче и новият селекционер не получиха подкрепата на феновете, а да не забравяме, че футболът е за тях".

"Наблюдавах всички изказвания на хората от различните сфери, които говориха за риска от това хората да не бъдат на стадиона. Защо трябваше да се стига до тази кулминация да изправяме българските фенове едни срещу други, за да защитават интереса на хората от футболния съюз, които са се провалили във всички процеси".

"Ръководството на БФС трябва да си поеме отговорността за стореното вчера. Това беше една безсмислена постъпка в опит да защитят позициите си. Най-правилното решение е оставка".

"Когато има силни кандидати, тогава е по-лесно. Създават се дебати и тогава нека клубовете да си изберат президент на един честен конгрес. Тях (сегашното ръководство) ги е страх, когато не могат да си контролират конгресите и това го видяхме с всичките отправени заплахи към клубовете. Клубовете трябва да имат свободно мислене".

"Целият свят видя какво представлява българският футбол. Хората разбраха какви решения ръководят българския футбол. Един културен човек не би показал среден пръст на журналисти и фенове. Това е простащина. Аз обаче не съм изненадан, защото те процедират така от много години. През цялото това време може би ние не бяхме единни, а сега българският народ, българските фенове застанаха единни срещу ръководството на БФС", добави още Стенли.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Борислав Михайлов реши! Подава оставка и се свиква нов Конгрес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички