Шоу на Митрович и Тадич отказа Черна гора от Евро 2024 (ВИДЕО)


Шоу на Митрович и Тадич отказа Черна гора от Евро 2024 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3485 0

Сърбия удари с 3:1 Черна гора в Група „G“ от евроквалификациите и почти си осигури виза за Германия. Двубоят на стадион „Райко Митич“ в Белград предложи куп емоции, но „плавите“ заслужено стигнаха до успеха в балканското и съседско дерби.

Така избраниците на Пикси Стойкович записаха втора победа над съседите си, след като ги сразиха с 2:0 и насред Подгорица.

В герои за Сърбия се превърнаха Александър Митрович и Душан Тадич. Нападателят на Ал Хилал заби два гола за успеха. Той първо откри резултата в 9-ата минута, а след това реализира за 2:1 в 73-ата минута. Тадич фиксира крайния резултат в 77-ата минута. Двете звезди на сърбите си размениха и по една асистенция за второто и третото попадение.

Стефан Йоветич вкара за черногорците, изравнявайки за 1:1 в 36-ата минута, но в крайна сметка гостите не успяха да спечелят точки от Белрад.

Така Сърбия се утвърди на второто място с 13 точки и почти се класира за Евро 2024. Сърбите имат само един мач до края и трябва да загубят от България като домакини, а Черна гора да спечели оставащите си две срещи, за да ги измести. Иначе черногорците са на третата позиция с 8 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна по-добре за домакините, които пробваха натиск в началните минути.

ГОООЛ! В 9-ата минута Александър Митрович откри резултата. Той получи на левия фланг, проби в пеналта и с външен фалц прати топката в мрежата на Миятович – 1:0.

Срещата в Белград продължи в добро темпо. Черногорците също показваха зъби в предни позиции.

ГОООЛ! Стефан Йоветич изравни в 36-ата минута. Черна гора направи бърза контраатака, при която Адам Марушич изведе опитния футболист зад гърба на защитата. Йоветич навлече в пеналта и с мощен диагонален удар препарира Ваня Милинкович – Савич – 1:1.

Video edited on Kapwing

До почивката не паднаха повече голове.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта домакините пробваха да натиснат по-сериозно. „Плавите“ нападаха, но не успяваха да превземат вратата на съперника за втори път.

Черногорците пък дебнеха на контраатаки.

ГОООЛ! В 73-ата минута натискът на домакините даде резултат. Сергей Милинкович-Савич намери Душан Тадич отдясно на пеналта. Последният нахлу и намери перфектно Александър Митрович, който отблизо не сгреши - 2:1.

ГОООЛ! Само 4 минути по-късно и Душан Тадич се разписа и на практика реши спора. Той прати топката в мрежата на Миятович с удар от дъгата на пеналта – 3:1.

До края черногорците нямаха съпротивителни сили и си тръгнаха от Белград с наведени глави.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Сърбия: Ваня Милинкович – Савич, Миленкович, Великович, Павлович, Живкович, Гудел, Илич, Младенович, Тадич, Лукич, Митрович

Черна гора: Миятович, Томашевич, Савич, Тучи, Вукчевич, Камаж, Куч, Янкович, Марушич, Кръстович, Йоветич

ПРЕДИ МАЧА

Сърбия засега държи второто място, което осигурява виза за Германия догодина. „Плавите“ са актив от 10 точки, но са с мач повече от съперника си. В последната среща от квалификациите за Европейското първенство те загубиха с 1:2 при визитата си на лидера Унгария.

Черна гора заема третата позиция с 8 точки от 5 срещи.В последната си официална среща черногорците биха с 2:1 България у дома, а след това победиха и Ливан с 3:2 в контрола.

Сърбите спечелиха с 2:0 първия мач помежду им в Подгорица. Черна гора обаче няма да се даде без бой в Белград. Иначе Сърбия е в серия от 3 поредни успеха над съперника си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички