Шотландия не остави шансове на Украйна и оглави своята група в Лигата на нациите


Шотландия не остави шансове на Украйна и оглави своята група в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

1542 0

Шотландия успя да победи Украйна в мач от лига "B" и група 1 у дома на "Хемпдън Парк" от турнира Лига на нациите. Момчетата на Стийв Кларк се наложиха с класическото 3:0 и оглавиха своята група. В герои за шотландците се превърнаха Джон Макгин и Линдън Дайкс.

През първата част домакините играха доста по-добре от своя съперник. Пред Стюарт Армстронг и Райън Кристи се откриха добри възможности, но и двамата не успяха да запишат имената си сред голмайсторите. Украйна пък не успя да създаде нещо по-опасно. 

През второто полувреме на "Хемпдън Парк" картината не бе по-различна. В 70-ата минута капитанът на шотландците - Джон Макгин, успя да открие резултата с хубав удар извън наказателното поле, пращайки кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Анатолий Турбин. Десет минути по-късно пък Линдън Дайкс удвои, след като засече подаване от корнер. В 87' отново с глава Дайкс вкара и оформи крайният резултат от 3:0.

С победата днес шотландците се изкачват на първата позиция в своята група с актив от 9 точки, Украйна пък заема второто място със 7 пункта. След 3 дни (на 24 септември) Шотландия приема Ирландия, а Украйна ще гостува на Армения.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Георги Кабаков ще води ключов мач от Лигата на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички