Официално: Фабио Канаваро пое италиански отбор


Официално: Фабио Канаваро пое италиански отбор
Снимка: Getty Images

2234 0

Фабио Канаваро се завърна към треньорството, след като Беневенто обяви официално, че бившият световен шампион с Италия е поел състава от Серия Б.

Канаваро беше без работа откакто напусна китайския Гуанджоу Евъргранде миналия септември и се завръща в родината, за да замени Фабио Касерта, който беше уволнен във вторник.

Беневенто, който е 13-и в класирането във второто ниво на италианския футбол след като загуби три от откриващите си шест мача през кампанията, не разкри детайли относно контракта на Канаваро.

Според медиите на Ботуша, той е подписал договор до юни 2024 и ще заработи 500 000 евро в дебютния си сезон начело и 1 млн. евро във втората си кампания. Канаваро е водил отбори само от Китай и Саудитска Арабия до момента.

49-годишният специалист спечели „Златната топка“ и наградата за Футболист на годината на ФИФА през 2006, след като бе с основен принос за триумфа на „Скуадра адзура“ на Мондиала в Германия, превръщайки се в единствения защитник досега, печелил и двете отличия.

Той стана и носител на Купата на УЕФА с Парма през 1999, като прибави към колекцията си от трофеи две последователни шампионски титли с Реал Мадрид веднага след световната титла с Италия.

В началото на годината се появиха информации, че тим от Висшата лига води преговори с Фабио Канаваро (подробности четете в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички