Шокиращ пропуск, драма и дузпи: Кристиано Роналдо и Ал Насър се сбогуваха с възможността за ценен трофей (ВИДЕО)


Шокиращ пропуск, драма и дузпи: Кристиано Роналдо и Ал Насър се сбогуваха с възможността за ценен трофей (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2993 0

Ал Насър и Кристиано Роналдо отпаднаха от Шампионска лига на Азия след драматичeн сблъсък с Ал Аин, който бе решен от дузпи. В редовното време двубоят завърши 3:2, като след 0:1 в първия мач се стигна до продължения.

Суафиан Рахими вкара два гола за гостите в 28' и 45'. Гариб върна едно попадение за Ал Насър в добавеното време на първото полувреме.  Халид Ейса си вкара автогол за 2:2, а Алекс Телеш направи 3:2 в 73'.  Ал Шамси се разписа в 103', но Кристиано Роналдо от дузпа в 118' направи 4:3, като всичко бе решено от наказателните удари.

Ал Аин ще се изправи на полуфинала с победителя от двойката Ал Хилал - Ал Итихад, като първият споменат води с 2:0 след първия мач. 

Първото полувреме бе по-оспорвано, като и двата отбора имаха своите шансове за попадения. Сифуан Ракими обаче 2 пъти прониза вратата на Ал Насър в 28' и 45', за да осигури комфортна преднина на своя отбор. След асистенция на Садио Мане дълбоко в добавеното време на първата част Абдул Гариб върна едно попадение.

По-добрата игра през второто полвреме даде резултат за възпитаниците на Кастро. Автогол на Халид Ейса в 54' изравни резултата, а натискът на Ал Насър се увеличи. Шокиращ бе моментът в 61', когато Кристиано Роналдо сътвори огромен пропуск.

Първоначално отправи удар, който излезе в корнер след изчистване на защитата на Ал Аин, а вторият шанс е просто необясним. От непосредствена близост Роналдо просто трябваше да вкара на опразнената врата, но вместо това прати топката покрай нея. И все пак в 73' Алекс Телеш осъществи пълен обрат за своя тим за 3:2. Именно това попадение бе достатъчно, за да отиде двубоят в продължения след 0:1 в първия мач за Аин.

И там драмата не по-малка. Айман Яхия остави Ал Насър с човек по-малко в 98', а пет минути по-късно Султан Ал Шамси вкара за 3:3. Класирането напред изглеждаше сигурно за арабския отбор, но в 118' Кристиано Роналдо вкара от дузпа за 4:3. Именно 11-метрови наказателни удари решиха сблъсъка. Там Брозович, Телеш и Отавио сбъркаха, което и бе достатъчно за Ал Насър да се сбогува с турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички