Шевченко от трибуната на "Златната топка": Най-важното е да помогнем на Украйна


Шевченко от трибуната на "Златната топка": Най-важното е да помогнем на Украйна
Снимка: Getty Images

1718 0

Легендата на украинския футбол Андрий Шевченко се включи в церемонията по връчването на най-престижната индивидуална награда във футбола - "Златната топка". Той бе поканен да връчи наградата на най-добрата футболистка Алексия Путеяс, като използва и получената трибуна, за да отправи послание към света за войната в Украйна.

Посланието на Андрий Шевченко

"Откакто войната започна, е много трудно. Много съм горд как моята родина се защитава и се бори за свободата си", обяви Андрий Шевченко по време на вчерашната церемония за "Златната топка".

Шевченко е носител на "Златната топка" от 2004 година, като бе един от емблематичните нападатели за своето време, преминал през отборите на Динамо Киев, Милан и Челси.

Войната в Украйна не е свършила

"Много е важно да не забравяме, че войната не е свършила. Но най-важното е да застанем зад Украйна и да помогнем", каза още Шевченко, преди да връчи наградата на Алексия Путеяс, която я получи за втора поредна година.

На церемонията за "Златната топка" бяха раздадени още няколко награди, а една от тях бе истинска изненада за световния футбол (подробности можете да прочетете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички