Шестте отбора, за които отлагането на Евро 2020 ще е полезно


Шестте отбора, за които отлагането на Евро 2020 ще е полезно
Снимка: Getty Images/Guliver

4257 0

Това решение беше неизбежно. Европейското по футбол 2020 все пак се превърна в Евро 2021. Тъжна новина за всеки фен и за много футболисти. Но има и такива, за които пренасянето на шампионата на Стария континент ще им е от полза. Да видим кои са те.

АНГЛИЯ

Гарет Саутгейт има много млад, но силен отбор. Родоначалниците на футбола щяха да са сред основните претенденти за триумф и тази година, но през следващата те ще имат още по-големи шансове. Все пак не трябва да забравяме, че Джейдън Санчо, Мейсън Маунт, Калъм Хъдсън-Одой, Тами Ейбрахам, Деклан Райс и Джеймс Мадисън имат все още имат малък международен опит.

 

За една година младежта на Англия има шанс да укрепне и да тръгне към Европейското още по-силни. Освен това има време да дръпнат Майсън Грийнууд, Фикайо Томори, Фил Фоудън и Рийс Джеймс, които започнаха да получават все повече игрово време в своите топклубове.

Също така, не бива да забравяме, че преди Евро 2020 сериозни контузии получиха лидерите в атаката на "Трите лъва" Хари Кейн и Маркъс Рашфорд. Те щяха да се възстановят за турнира това лято, но фирмата им щеше да повдигне много въпроси.

ГЕРМАНИЯ

Отборът на Йоахим Льов попадна в истинска група на смъртта с Франция и Португалия, а четвъртият им съперник може да стане България, Унгария или много неудобната Исландия. В сегашното си състояние на Бундестима ще му е много трудно да попадне в двойката в такъв квартет.

Германският национален отбор така и не преживя смяната на поколенията. Играчите, които донесоха победата на тима на Мондиал 2014, с изключение на Нойер и Кроос, се оттеглиха. На разположение на Льов са младите Кай Хаверц, Джонатан Та, Тило Керер и Тимо Вернер, но той все още не е измислил как правилно да ги интегрира в играта на Маншафта.

Е, сега Льов има още една година и цял турнир Лига на нациите, за да докаже, че той все още влиза сред най-добрите треньори в света. 

БЕЛГИЯ

Еден Азар е лидерът и голямата звезда на белгийския отбор. Но първият сезон за него в Реал, меко казано, не се разви добре. Бившият лидер на Челси повече се лекува, отколкото играе и към Евро 2020 можеше да пристъпи в ужасна форма.

Има голям шанс през следващия сезон Еден най-накрая да се установи на "Сантяго Бернабеу", а това е жизненоважно за "червените дяволи". Важно е и че останалите звезди в националния отбор за една година няма да остареят съществено. Говорим за Кевин Де Бройне, Тибо Куртоа, Ромелу Лукаку и Торган Азар. Затова пък Юри Тилеманс и Денис Прат вероятно ще станат по-силни, след като натрупат опит в Шампионска лига с Лестър. 

ИСПАНИЯ

"Ла Фурия Роха" като цяло е в ужасно разглобено състояние. Цялата ситуация с връщането на Луис Енрике след смъртта на дъщеря му и грозната оставка на Роберт Морено не можа да не остави отрицателна следа на отбора. Освен това, има сериозни проблеми и със състава. Давид Де Хеа не е в добра форма, а Кепа Арисабалага загуби доверието на Франк Лампард в Челси. Младежите като Фабиан Руис, Дани Олмо и Микел Оярсабал още не са готови да дават резултат на най-високо ниво.

 

За тази година отсрочка Енрике не само ще има възможност да обиграе гореспоменатите играчи, но и да изтегли в първия тим и Ансу Фати. За 2021 година пък и Марко Асенсио ще успее да набере форма. През този сезон той все още не е играл заради скъсване на кръстни връзки на коляното. 

УКРАЙНА

Парадоксално, но за украинците, които съставиха най-добрия национален отбор в своята история, отлагането ще бъде за добро. Първо, това означава, че начело на тима ще остане Андрий Шевченко, който вероятно ще води Украйна и в квалификациите за Мондиал 2022. Второ, след зимата лидерите на отбора Зинченко, Ярмоленко и Малиновски изпитват осезаеми проблеми с игровата практика. Трето, с контузии са основни играчи като Тарас Степаненко и Роман Яремчук.

Има още един аргумент: младежите. Миналото лято Украйна сензационно спечели Световното първенство до 20 години. Има вероятност момчета от този отбор като Денис Попов, Валерий Бондар и Владислав Супряга да израснат до нивото на мъжкия национален отбор. 

НИДЕРЛАНДИЯ

Тук всичко е много просто. За Евро 2020 отборът на Роналд Куман щеше да излезе без качествени нападатели. Мемфис Депай и Дониел Мален скъсаха кръстни връзки, а 19-годишният голмайстор на АЗ - Майрън Боаду е още твърде зелен. 

Има ги и Люк де Йонг и Воут Вегхорст, но те не отговарят на игровия модел на Роналд Куман. От всички ветерани в състава на "оранжевите" е само Райън Бабел, така че, основният гръбнак за една година няма да се промени. Така че, на Холандия тази отмяна само ще им помогне. Вижте в този материал кои са основните проблеми и последици от отлагането на шампионата. 

Източник: football.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички