Шеф на Звезда: Не може Лудогорец, БАТЕ и Динамо да са по-успешни от нас


Шеф на Звезда: Не може Лудогорец, БАТЕ и Динамо да са по-успешни от нас
Снимка: Getty Images/Guliver

1458 0

Генералният директор в оставка на Цървена Звезда Звездан Терзич сподели, че се надява клубът да получи лиценз за европейските клубни турнири, за да може от спечелените приходи, да изчисти част от задълженията си. Терзич заяви, че не може отбори като Лудогорец, БАТЕ Борисов и Динамо Загреб да могат да влязат в групите на Шампионска лига, а сръбският тим – не

"Цървена звезда има задължения от 42 милиона евро, а за да се подсигури лиценз от УЕФА, трябва да се платят належащи 3,8 милиона евро. През март УЕФА е поиска да бъдат изчистени 11 милиона, като голяма част от тези пари са изплатени или предоговорени. Което е огромна по обем свършена работа. Нашият клуб е под мониторинг и следващият финансов преглед е на 15 октомври", заяви Терзич.

"С малка добавъчна селекция през януари и през юни 2016 година ние имаме шансове да влезем в Шампионската лига. Не може отбори като Лудогорец, Динамо Загреб и БАТЕ Борисов да са по-способни на такъв подвиг от Цървена звезда. Самото влизане в групите ни носи 15 милиона, като добавим и продажбата на телевизионни права и някои позитивни резултати, ние можем да си осигурим спокойно финансово бъдеще“, сподели още генералният директор в оставка на Звезда.

Четири дни преди проверката от УЕФА, клубът ще избира нов президент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички