ФИФА обсъжда 40 участници в световните първенства


ФИФА обсъжда 40 участници в световните първенства

1369 0

Министърът на спорта в Русия - Виталий Мутко, който е член на изпълкома на ФИФА, съобщи, че извънредният изпълком на световната централа, на който може да бъде обсъден въпросът с увеличаването на участниците на световно първенство, е предложен да се състои на 30 май, след изборите за президент на ФИФА.

Изборът на нов глава на организацията ще се направи на 29 май в Цюрих. За мястото на Сеп Блатер претендират четирима кандидати: настоящият й шеф, бившият футболист на Барселона и Реал Мадрид Луиш Фиго, принцът на Йордания Али бин Ал-Хюсеин и ръководителят на Футболната асоциация на Холандия Михаел ван Прааг.

"Предлага се на 30 май да се проведе извънреден изпълком, на който ще бъдат разисквани и въпроси, свързани с организацията на световните първенства. Това е, защото някои от кандидатите за президент на ФИФА в програмата си имат идея за увеличване броя на участниците в мондиалите. Сега правилото е за 32 отбора (важи от 19998 г.), а някои предлагат да се увеличат до 40", заяви Мутко, цитиран от "Р-Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички