Сензацията с клуба на Пеле е факт, а Палмейрас е шампион на Бразилия (ВИДЕО)


Сензацията с клуба на Пеле е факт, а Палмейрас е шампион на Бразилия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1582 0

Именитият клуб Сантос, в който за период от 18 години е играл легендарният нападател Пеле, за първи път в историята си изпадна от елита на Бразилия и от следващия сезон ще се подвизава във второто ниво на местния футбол!

Това се случи, след като "черно-белите" допуснаха домакинска загуба с 1:2 от Форталеза в последния кръг от настоящата кампания и така завършиха на 17-о място в крайното класиране с актив от 43 точки.

"Спасителният бряг" остана само на 1 пункт разстояние и на него акостира тимът на Баия, който разгроми Атлетико Минейро с 4:1. Шампион на Бразилия стана Палмейрас, който събра точно 70 точки!

Отборът на Луис Суарес - Гремио, пък завърши на второ място с 68, а Топ 4 се допълва от Атлетико Минейро (66) и Фламенго (66).

*Отпадането на Сантос от Серия А идва по-малко от година след смъртта Пеле (29-и декември 2022-ра). Срамът е факт след години на икономически и спортни проблеми в клуба и оставя Фламенго и Сао Пауло като единствените в Бразилия, които никога не са изпадали!

ВИЖТЕ ОЩЕ - След изпадането на Сантос: Огън и масови безредици по улиците! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички