Саутгейт за унгарските фенове: Някои ще си останат динозаври


Саутгейт за унгарските фенове: Някои ще си останат динозаври
Снимка: Getty Images

1059 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкритикува унгарските фенове, които освиркаха футболистите му по време на световната квалификация между двата тима снощи. Футболистите на "трите лъва" бяха освиркани, след като застанаха на коляно преди мача.

В крайна сметка финалистът на Евро 2020 победи с 4:0. В отделни епизоди от мача имаше и расистки злоупотреби от унгарска страна, заради което Саутгейт призова властите да бъдат твърди с Унгария. Той все пак отбеляза, че повечето унгарски фенове са се държали както трябва.

"Светът се променя, те са наясно с това, въпреки че някои са заседнали в своите предразсъдъци. В крайна сметка те ще си останат динозаври. В Унгария населението не е толкова разнообразно, както при нас", започна Саутгейт, цитиран от "The Guardian".

"Отне ни много време, за да стигнем до мястото, където сме сега. Ще се опитаме да дадем правилния пример на младите хора в нашата страна и извън нея", допълни английският селекционер. А какво още преживяха английските играчи в Будапеща четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички