Англия може да загуби право да домакинства на Мондиал 2030


Англия може да загуби право да домакинства на Мондиал 2030
Снимка: Getty Images/Gulliver

1521 0

Футболистите на английския национален отбор възнамеряват да подадат жалба до Футболната асоциация на страната. Причината за това е лошата организация на финала на Европейското първенство по футбол 2020 и феновете на "трите лъва", съобщава "The Times'.

Играчите са недоволни от факта, че според тях през целия мач са били под напрежение заради липсата на достатъчно безопасност на стадиона. Преди началото на финалния мач срещу Италия английски фенове без билети "щурмуваха" "Уембли". Те събориха огражденията, прескочиха оградите и устроиха хаос, въпреки опитите на полицията да ги спре.

Особено агресивните сред тях отнеха местата на някои фенове със закупени билети. По време на един от сблъсъците бащата на Хари Магуайър натърти ребро, а след мача пилотът от Формула 1 Ландо Норис беше ограбен.

Жалбата на отбора сериозно безпокои английската футболна асоциация. Те се притесняват, че "Уембли" може да бъде лишен от правото да домакинства бъдещи големи футболни събития. По-конкретно в случая това може да повлияе на кандидатурата на Англия и цяла Великобритания (Шотландия, Уелс и Северна Ирландия) за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година. А ето кои други две страни пожелаха заедно Мондиал 2030. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички